Még mindig rejtély, mi történt a LÁEV-nál Miskolcon

A tavalyi baleset: kisvonatszerelvény ütötte ki a villamost
A tavalyi baleset: kisvonatszerelvény ütötte ki a villamost - © Fotó: ÉM
Miskolc – Az első negyedévben lehet eredménye a kisvasút-baleset ügyében indult vizsgálatnak.

Tavaly június 11-én hajnalban a lillafüredi kisvasút egy két kocsiból álló szerelvénye önállósította magát a LÁEV telephelyén, majd több száz méteres gurulást követően a végállomásánál a bakot kiütve rohant bele egy 1-es villamosba – olvashatták annak idején lapunkban. Azt s megírtuk, hogy a jelentős anyagi kárral járó baleset körülményeinek tisztázása céljából több vizsgálat is indult. Az egyiket az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete (KBSZ) végzi el.

Teljes körű feltárás

Arzt Gergely, a minisztérium kommunikációs osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, a vizsgálat célja, hogy az eseményhez vezető okokat objektíven és teljes körűen feltárják, ezért az független minden más szervezet vagy hatóság eljárásától.

– Fontos, hogy célja nem a vétkesség vagy felelősség megállapítása, hanem kizárólag az okok beazonosítása és a hasonló esetek megelőzése – hangsúlyozta.

Az osztályvezető hozzátette azt is, az elmúlt hónapokban a készenlétes balesetvizsgálók a helyszínen vizsgálódtak, meghallgatták az érintett személyzetet, majd megkezdődött az adatszerzés, azok rendszerezése, sőt számítógépes szimulációt is készítettek az esetről.

– Ezt követően várhatóan az első negyedévben állítják össze a zárójelentés tervezetét, melynek kiküldése után az érintetteknek 60 napjuk lesz arra, hogy reagáljanak. A végleges zárójelentés ez­u­tán készül el, melyet a KBSZ a honlapján tesz majd közzé – tudatta.

ÉM-TÁ


Beleszaladt a vasúti kocsi a villamosba
Miskolc - Két héttel ezelőtt a hajnali órákban önállósította magát a lillafüredi kisvasút két kocsiból álló szerelvénye a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál a bakot kiütve nekiütközött egy arra haladó villamos oldalának, amely ennek követke...

Az elszabadult kisvonat átszakított ütközőbakja a Dorottya úti végállomáson
Miskolc - Hetekbe, sőt akár hónapokba is telhet mire tisztázzák az illetékesek a kisvonat baleset körülményeit. Mint ismert, hétfő hajnalban a lillafüredi kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulást követően a kisvasút Dorottya utcai végállomásánál ...

Miskolc - Csak reggel látták, mekkora veszélyben voltak a kisvasút végállomásával szemben lakók. – Hallottam hajnalban egy hatalmas zajt, de mivel nagy vihar volt, azt hittem, hogy egy újabb dörgés rázta meg a környéket – mondta lapunknak dr. Riskó Ágnes ortopéd főorvos, aki épp a kisvonat Dorott...

Miskolc - Elhárították a hibákat a Dorottya utcán, ismét villamosok közlekednek a teljes pályaszakaszon – közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Mint ismert, hétfő hajnalban a LÁEV erdei kisvasút két szerelvénye a miskolci Dorottya utcánál áttörte az ütközőbakot és egy menetrend szerint közlek...

Elszabadult kisvasút szerelvény ütötte ki a villamost Miskolcon
Miskolc - Nagy anyagi kárral járó közlekedési baleset történt Miskolcon a Kiss tábornok úton hétfőn kora reggel. A helyszínen szerzett információik szerint az erdei kisvasút két szerelvénye önállósította magát a telephelyen, majd több száz méteres gurulás után a kisvasút Dorottya utcai végállomás...Lillafüred.
BOON.HU


hirdetés