Lili bárónő: vidámságot a mindennapokba

Augusztus 26-án, pénteken 19 órai kezdettel a debreceniekre vár egy igényes művészi élmény a Bartók Teremben – ekkor látható a Lili bárónő a Blaha Lujza Színház előadásában.

Az ’56 utáni nagy emigránshullám kapcsán indult el a Blaha Lujza Színház története, ekkor kérte fel az amerikai állam neves színészünket, Petri Lászlót, hogy hozzon létre egy nemzetiségi színházat a New Yorkban élő magyaroknak – mondta el Leblanc Győző. Minden színházi előadás hatalmas sikerrel futott, a gálaestek rendkívül népszerűek voltak a kint élők körében.

Napló-előny:
A Napló előfizetői 2000 helyett 1500 forintért válthatnak elővételi jegyeket az előadásra a megyei lap székházában (Debrecen, Dósa nádor tér 10.)
Azonban az induló társulatot nem kímélte az idő, kiöregedtek, de ez nem ment az előadások rovására, hiszen Petri László sikeresen felpezsdítette a vérkeringést: olyan sztárokat hívott meg, mint Honthy Hanna vagy Latabár Kálmán – ismertette a jelenlegi gárda művésze a történetet.

Majd a gálaestek kora is lejárt, az első színházi előadás került színpadra, ez a Mosoly országa volt. A társulat különlegessége, hogy minden darabot nyolc emberrel is el tudnak tökéletesen játszani, hatalmas sikert aratva a közönség körében.

Az évtizedek óta közösen dolgozó színészek célja, hogy a nézők mindennapjaiba vidámságot csempésszenek. Augusztus 26-án, pénteken 19 órai kezdettel a debreceniekre vár egy igényes művészi élmény a Bartók Teremben – ekkor látható a Lili bárónő a Blaha Lujza Színház csodálatosnak ígérkező előadásában.

S. A. A.