Lili bárónő a Bartók Terembe látogat

Különleges színházi élményt nyújtó előadással érkezik Debrecenbe augusztus 26-án a Blaha Lujza Színház.

A társulatban többek között a Fővárosi Operettszínház és a Magyar Állami Operaház művészei játszanak – s Huszka Jenő Lili bárónőjét adják elő a Bartók Teremben 19 órai kezdettel.

Túl az Óperencián…

New Yorkban, a magyar nemzetiségi színházban indult az egyedi társulat karrierje, a darabokat nyolc fővel játsszák, mindig hatalmas sikerrel – tudtuk meg Leblanc Győzőtől, a Blaha Lujza Színház művészétől. Manapság hiánycikknek számít az operett, szinte misszióként vállalták fel, hogy színházi munkáik mellett járják az országot a közönség örömére.

Napló-kedvezmény
A Napló előfizetői számára a lap ez alkalommal is sokat ér: 2000 helyett 1500 forintért válthatnak elővételi jegyeket a megyei lap székházában (Debrecen, Dósa nádor tér 10.) a Blaha Lujza Színház péntek esti, Bartók terembeli operett-előadására.
A siker záloga egyrészt a színészek munkája, másfelől a rendezés. A 25 éve együtt játszó társulat tagjai egymás és a darabok legapróbb rezdüléseit is ismerik, hiszen legalább ötven-hatvan alkalommal álltak már színpadon így, együtt.

A rendezés, mely Kovács Zsuzsa érdeme, pedig azért hoz biztos sikert, mert teljes mértékben hagyományos – kevesebb színésszel is ugyanolyan színvonalon. Nem az újítások sora vagy a revüjelleg vonzza a nézőket, hanem az igazi, hamisítatlan operett, melyet profi színészek adnak elő a valóban igényes előadásokra kiéhezett nézőközönségnek.

S. A. A.