Helyi közélet

2012.07.17. 17:33

Tárgyalásmentes hónap, de az élet nem áll meg

Miskolc - A nagy ügyek nem szenvednek késedelmet a bíróságokon a törvénykezési szünet miatt.

Miskolc - A nagy ügyek nem szenvednek késedelmet a bíróságokon a törvénykezési szünet miatt.Hétfőn kezdetét vette a nyári törvénykezési szünet az ország bíróságain, azonban a július 16. és augusztus 17. közötti tárgyalás nélküli időszakban is tartanak fenn készenléti szolgálatot, hogy a soron kívüli ügyek intézése zökkenőmentesen haladhasson. Bár tárgyalásokat nem tartanak, a bíróságoknak dönteniük kell előzetes letartóztatások elrendeléséről, fenntartásáról, és más halaszthatatlan ügyekben, ezért ügyeletes bírák a „vakáció” alatt is dolgoznak. Az ügyfélfogadás változatlan nyitvatartási időben és feltételek mellett működik, azonban a kezelőirodák alacsonyabb létszámmal végzik munkájukat.

Dr. Szabó József, a megyei bíróság szóvivője arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy a kiemelt ügyek az ítélkezési szünet dacára sem szenvedhetnek késedelmet. A szabályok szerint az úgynevezett kiemelt jelentőségű ügyekben legritkábban kéthavonta érdemi tárgyalást kell tartania a bíróságoknak, így elvben előfordulhatna, hogy éppen az ítélkezési szünetre esne az újabb tárgyalási periódus, ám mint Szabó József elmondta, a bírák számoltak az egy hónapos nyári törvénykezési szünettel, ezért az azt megelőző hetekben valamennyi ügyben tartottak érdemi tárgyalást, amelyeket a szünet után követhetnek az újabbak, vagyis a kiemelt fontosságú ügyek a törvénykezési szünet dacára sem szenvednek késedelmet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában