LIGA Szakszervezetek megdöbbent az Alkotmány módosításon

LIGA Szakszervezetek megdöbbent az Alkotmány módosításon
Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI) – A LIGA Szakszervezetek megdöbbenéssel fogadta az országgyűlés hétfői Alkotmány módosítását, amely ezentúl lehetőséget ad arra, hogy, aki 62 éves kora előtt került nyugdíjba, gyakorlatilag bármikor visszarendelhető közmunkára.

A LIGA Szakszervezetek keddi közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy  az országgyűlés által elfogadott szöveg nem tesz különbséget a fegyveres és rendvédelmi szférában vagy bármely más területen dolgozók között.
    A munkavállalói érdekképviselet szerint ezzel a kormány egy utolsó kést is beledöfött a demokráciába, a nemzeti együttműködésbe, valamint abba a többszázezer magyar állampolgárba, akik az öregségi korhatár előtt – de törvény szerint – vonultak nyugdíjba.
    Az érdekegyeztetés és intézményeinek totális felszámolása után, és a most már bizonyítottan látszat konzultációk közben, a kormány még egyszer elragadtatta magát, és a fegyveresekkel több hete zajló tárgyalások közben, részéről pontot tett az ügy végére. A kormányzat ezzel újból világosan jelezte: nem tűri az ellentmondást. Olyannyira, hogy ha szükséges, rögtön az Alkotmányból is törli azoknak az alapjogait, akik nem engedelmeskednek – írja közleményében a LIGA Szakszervezetek konföderáció.

Csökkenthetők és szociális ellátássá alakíthatók a korhatár előtti nyugdíjak