LIGA Szakszervezetek a Kossuth téren – felépült a "munkavállalói terhek piramisát"

“A munkavállalói terhek piramisát” építette fel kõkockákból a LIGA Szakszervezetek május elsején a Kossuth téren. Gaskó István, a LIGA elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: nem akarták az új kormányt tüntetéssel fogadni, a piramissal üzennek nekik. Azt szeretnék, hogy az új kormány hordja el azokat a terheket, amelyeket az elmúlt négy év akasztott a munkavállalók nyakába.

A LIGA Szakszervezetek idén május elsején nem szervezett sztrájkot, tüntetést, ennek ellenére azonban úgy vélik, semmi okuk sincs ünnepelni, mivel a munkavállalók helyzete semmit sem javult az elmúlt években. Emiatt építették fel a Kossuth téren a “a munkavállalói terhek piramisát”, amelyre a szervezetek munkavállalói, képviselõi egy-egy problémát írtak fel.

A LIGA Szakszervezetek elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: nem akarták tüntetéssel fogadni az új kormányt, ezért ezen a módon üzennek nekik. Gaskó István hozzátette: a szervezetek azt szeretnék, hogy a Fidesz kormányzása alatt hordja el azokat a terheket, amelyeket az elmúlt négy év akasztott a munkavállalók nyakába.