Sport

2015.11.02. 19:26

Babos Tímea új párospartnerrel kezdi a következő évet

Budapest - A szingapúri világbajnokság után Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic beszüntette a közös munkát, a magyar teniszező jövőre a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul majd párosban.

Budapest - A szingapúri világbajnokság után Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic beszüntette a közös munkát, a magyar teniszező jövőre a szlovén Katarina Srebotnik oldalán indul majd párosban.

A 22 éves Babos új, 34 esztendős partnere párosban világelső volt, 2011-ben pedig wimbledoni bajnok lett. Mladenovic - részben a riói olimpia miatt - a szintén francia Caroline Garciával próbálkozik 2016-ban.

A Mladenoviccsal töltött másfél évről szólva a magyar játékos a honlapján kifejtette:

"Nagyon sokáig ez egy remek kapcsolat volt. Képesek voltunk a legjobbakat megverni, nagy győzelmeket aratni. Sajnos volt egy törés az idei wimbledoni torna után. Így talán jól is jön nekünk a szünet. Nekem ez picit szerencsésebb is, hiszen jobban tudok majd az egyéni szereplésemre figyelni."

Új partneréről Babos elmondta, Srebotnik korábbi egyéni sikerei után párosban más-más partnerrel is tudott világelső lenni. Emellett párosban és vegyespárosban is nyert Grand Slam-versenyt.

"Tapasztalt játékos, a tenyeres oldalon játszik, szerintem jól tudunk majd egymásnak segíteni. És persze nem mellékesen már csak párost játszik. Így talán valamivel könnyebb lesz a közös munka, a közös versenyprogram összeállítása" - tette hozzá.

A párosra vonatkozó 2016-os terveit illetően úgy fogalmazott, jövőre is a világbajnoki részvétel a célja. Ebben a szezonban Srebotnik és ő is kiharcolta a szingapúri szereplést egy másik társsal, jövőre pedig - mint fogalmazott - együtt is sikerülhet.

Babos és Mladenovic idén Dubajban, Marrákesben és Rómában diadalmaskodott, tavaly pedig döntőt vívott Wimbledonban.

Srebotnik jelenleg a 14. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként világelső volt. Eddig 36 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban. Ötször jutott Grand Slam-döntőbe, 2011-ben a cseh Kveta Peschke oldalán veretlen maradt Wimbledonban. Vegyespárosban 11 GS-fináléban volt érdekelt, és ötször diadalmaskodott. Az idei vb-n - akárcsak Babosék - egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört a francia Caroline Garciával.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!