Licit Velencei-tavi nyaraláshoz – üres PET-palackkal nagycsaládosok fizethetnek

Negyven százalékkal kevesebb a turista idén a Velencei-tó partján. Üresek a kempingek, strandok, éttermek, a vállalkozók ezért árverésre bocsátják a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásaikat. Hétfőtől akár 70 százalékos kedvezménnyel is hozzá lehet jutni szálláshoz, strandbelépőhöz, vacsorához a tóparton ezen az úton. A nagycsaládosok üres PET-palackokkal is licitálhatnak, vagyis, ha sok palackot gyűjtenek össze, akár ingyen is nyaralhatnak.

Az első öt hónapban a gazdasági válság hatására 59 százalékos volt a tavalyihoz képest a szálláshelyek forgalma Gárdonyban. Velencén viszont 144 százalékkal nőtt, de ez a tóparton megnyílt wellness fürdő és négycsillagos szálloda forgalma, a többi szállásadó ugyancsak visszaesésről számol be – tudtuk meg Bodrogai Lászlótól, a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatójától.

Eddig húsz vállalkozó ajánlotta fel szolgáltatását az interneten meghirdetett licitáláshoz: borászat, étterem, szálláshely, strand. 30 százalékról indult a licit hétfőn, 7-10 napig lehet megtenni a téteket.

A három és annál több gyerekes családok üres PET-palackkal is licitálhatnak, azaz fizethetnek. Egy strandbelépő például hat gyereknek és két felnőttnek 19 palackba kerül, és a licit 9-ről indult.

Az árverési szabályoknak megfelelően a legtöbbet ígérő kapja meg a szolgáltatást. A PET- palackokat a Sport Beach-en zsugorítják, de ingyen szállítják tovább. A vállalkozók úgy döntöttek, ha már bevételük nincs, akkor legalább vendég legyen a tóparton, ezért vannak a kedvezmények és az amúgy a környezetet is védő PET-palack gyűjtő akció – mondta a Független Hírügynökségnek Bálint György, a Sport Beach üzemeltetője.