Licencügy: talán majd ma tájékoztatnak?

Licencügy: talán majd ma tájékoztatnak? - illusztráció
Licencügy: talán majd ma tájékoztatnak? - illusztráció - © Fotó: Homoky György
Az NB I-re és NB II-re jelentkező csapatok licencügyeiről kedd estig nem derült ki semmi.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága kedden tartotta második ülését, amelyen az április 27-én megrendezett, első összejövetelükön hiánypótlásra kötelezett sportszervezeteknek múlt péntekig beérkezett dokumentumait kellett megvizsgálniuk. Hogy mindez megtörtént-e, hogy milyen eredménnyel zárult, illetve, hogy a megyei csapatoknak a hiánypótlásokat sikerült-e teljesíteniük (az NB I-es Diósgyőr nemzetközi licencet, az NB II-es Mezőkövesd NB I-es licencet, az NB III-as Putnok pedig NB II-es licencet kért) az nem derült ki kedd estig. Lehet, hogy azért nem, amit hétfőn a szövetség egyik kommunikációs munkatársa nyilatkozott, nevezetesen, hogy május 26-án lesznek nyilvánosak az adatok, de lehet, hogy azért nem, mert ma sajtótájékoztatót tart Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a 2015/16-os évadról és ott hangzanak majd el konkrétumok. Ettől közelebbit nem tudtunk meg erről, illetve a licencekről, mert a szövetség három sajtómunkatársa közül kettő – szokásától eltérően – nem vette fel a telefonját, többszöri hívásunk ellenére sem, akivel pedig sikerült beszélnünk, az nem tudott segíteni, mert éppen külföldön tartózkodott.

Nem lesz Ligakupa?

Mint ismert: a 2015/16-os évadnak még nincs elfogadott versenykiírása az NB-s bajnokságokra, kedden is csak az derült ki, hogy jövőre valószínűleg már nem rendezik meg a Ligakupa sorozatot. Legalább is a Sport Tv-nek nyilatkozott ferencvárosi szakvezető, Thomas Doll tudomása szerint.

Az anyagi értelemben ellehetetlenült, és a licencfeltételeknek megfelelni képtelen, így az NB I-től búcsúzó Győri ETO FC-vel kapcsolatos hír is napvilágot látott. A sportszervezet utánpótlását az ETO Futsal Kft. üzemelteti majd, és a hírek szerint az utánpótláscsapatok továbbra is a legmagasabb osztályú bajnokságban szerepelhetnek majd kiemelt egyesületként és kiemelten támogatott akadémiaként, míg a legidősebb utánpótláskorú együttes számára az NB III-ban nyílik meg a szereplés lehetősége.

ÉMTovábbi hírek a Sport kategóriából