Líbia: Még nem kapott leszállási engedélyt a magyar kormány különrepülője

Líbia: Még nem kapott leszállási engedélyt a magyar kormány különrepülője
Líbia: Még nem kapott leszállási engedélyt a magyar kormány különrepülője
A líbiai hatóságok továbbra sem adtak berepülési engedélyt a magyar kormány különrepülőjének, amellyel a Líbiából menekülni akaró emberek térhetnének haza – mondta el szombaton a külügyminisztérium szóvivője a Független Hírügynökségnek.

Líbiából nagyjából ötven-hatvan magyar állampolgár tartózkodik. A tripoli magyar nagykövetség még vizsgálja, hogy közülük kik akarják elhagyni az országot.

A magyar kormány továbbra sem kapott engedélyt a líbiai hatóságoktól a különgép leszállásához – közölte a Független Hírügynökséggel Pataki Eszter. A külügyminisztérium sajtófőnöke elmondta: a tripoli magyar nagykövetség most méri fel, hogy pontosan mennyi magyar akarja elhagyni az országot. A legutóbbi adatok szerint egy háromtagú családról tudják biztosan, hogy menekülni akarnak Líbiából.

Ha a magyar különgép végül egyáltalán nem kapna repülési engedélyt Líbiába, a távozni akaró magyaroknak lehetősége lesz más országok segítségével elmenekülnie – közölte a külügyi szóvivő. Erre már eddig is volt példa – mondta el Pataki Eszter. Ez fordítva is működik, így a magyar kormány gépét is használhatják majd külföldiek, ha marad rajta hely – mondta el a szóvivő.

Arra továbbra sincsen terv, hogy a magyar nagykövetség munkatársait kimenekítenék az országból.

– Független Hírügynökség –


LÍBIA: Amerikai szankciók Kadafi és fiai ellen

fuggetlen | 2011.02.26 06:53
Barack Obama amerikai elnök pénteken egyoldalú szankciókat vezetett be Moamer Kadafi líbiai vezető, és négy gyermeke ellen, hogy meggyengítsék hatalmát.

LÍBIA: hétfőn egyeztet Obama az ENSZ főtitkárával

fuggetlen | 2011.02.25 22:03
Hétfőn találkozik Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, hogy arról egyeztessen, milyen diplomáciai és jogi lépésekkel lehet megállítani Moamer Kadhafi líbiai vezetőt a saját népe elleni fellépésben.

LÍBIA: az Európai Unió szankciókat vezet be az észak-afrikai ország ellen

fuggetlen | 2011.02.25 21:58
Fegyverembargót, vagyonbefagyasztást és utazási tilalmat vezet be az Európai Unió 27 tagállama Líbiával szemben, hogy ezzel gyakoroljon nyomást Moamer Kadhafi rendszerére – jelentették be diplomaták pénteken.

LÍBIA: Evakuálták az amerikai nagykövetséget

fuggetlen | 2011.02.25 21:38
Biztonsági okokból minden tevékenységét felfüggesztette az Egyesült Államok nagykövetsége a líbiai fővárosban, a követség dolgozóit is kimenekítették Tripoliból – jelentette be a Fehér Ház szóvivője pénteken. Ahogy Jay Carney fogalmazott, lehúzták a redőnyt.

LÍBIA: Kadhafi harcot és győzelmet ígért híveinek a Zöld téren

fuggetlen | 2011.02.25 20:03
Előkészíti Líbia megvédését Moamer Kadhafi. Az ország vezére Tripoli központi terén, a Zöld téren beszélt támogatóinak. Az éljenző tömeghez egy épület tetejéről szólt, és azt mondta, hogy ha kell, mindenféle fegyvert bevetnek és felfegyverzik híveit a harchoz.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek