veszélyes hobbi

2019.06.25. 09:19

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy fegyvergyűjtő

Két év, három évre felfüggesztett büntetésre ítélte a Nagyatádi Járásbíróság azt a férfit, aki arzenált alakított ki a lakásában.

A 64 éves nagyatádi vádlott éveken át kedvtelésből gyűjtött lőfegyvereket, lőfegyver-fődarabokat és lőszereket, holott erre nem volt engedélye. A tárgyak többségét páncélszekrényben tartotta, de gyűjteménye egyébként működőképes büszkeségeit – egy sörétes puskát és egy revolvert – szobája falán helyezte el.

A bűncselekményre 2018 karácsonyán derült fény. A nagyatádi rendőrök félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát, revolvereket, mintegy kétszáz lőszert és több kilogramm lőport foglaltak le a férfinál.

A Nagyatádi Járásbíróság – előkészítő ülésen – a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett vádlottat lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek és az ügyészség indítványával megegyezően ítélte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában