LGT-vel nyit a "nulladik" napon a Sziget

Augusztus 8-és 15-e között rendezik meg tizenötödik alkalommal a Sziget Fesztivált. Minden eddiginél több külföldi sztár zenekar, és minden eddiginél drágább előadók érkeznek az idén nyolcnapossá bővült jubileumi rendezvényre. Újdonság, hogy ebben az évben már március végétől lehet elővételes hetijegyet venni a Sziget Fesztiválra – jelentették be a szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon.

A Sziget először 1993-ban 200 koncerttel, 80 filmmel és 40 színházi előadással várta a látogatókat. Az első évben 43 ezer, egy év múlva pedig már 143 ezer néző volt kíváncsi a programokra. Tavaly már több mint 60 helyszínen, naponta 200 program, 250 külföldi előadó, 500 hazai koncert szerepelt a fesztivál kínálatában. Ezekre a programokra már 385 ezren váltottak belépőt 2006 augusztusában.

Idén a “nulladik” napon, augusztus 7-én a Locomotiv GT lép fel a Szigeten. Az 1971-ben alakult LGT nevében Presser Gábor elmondta, néhány napja állapodtak meg a fellépésről, így még részleteket nem tud mondani a koncertről, de az bizonyos, hogy a régi nagy slágerek mellett, új dalokat is fog hallani a közönség a Sziget “nulladik” napján.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója elmondta, már ötven nemzetközi sztár igazolta vissza, hogy jelen lesz a fesztiválon. Gerendai Károly hangsúlyozta, benne az évben is meghívták napjaink nagy sikerzenekarait, így fellép a Szigeten a Killers, Pink, a Chemical Brothers. Ugyanakkor arra is törekedtek a szervezők, tette hozzá az igazgató, hogy az elmúlt évek teltházas koncertjeinek előadóit is visszacsábítsák a Szigetre, ilyen például a Faithless zenekar. Az igazgató hozzátette, a különcnek tartott ír énekesnő, Sinéad O’ Connor is elfogadta a Sziget meghívását.

Idén az is újdonság, hogy már március végétől lehet elővételben jegyet vásárolni a Szigetre. Gerendai Károly hangsúlyozta, a május 10-ig tartó akcióban kedvezményes árakon juthatnak hozzá a látogatók a belépőkhöz. Az elővételben megvásárolt “ottalvós” hetijegyek 30 ezerbe, a “hazamenős” belépők pedig 25 ezer forintba kerülnek. Az “ottlalvós” hetijegyek pedig a nulladik napi LGT koncertre is érvényesek, ismertette az ügyvezető.

A programokról, jegyárakról, szálláslehetőségekről bővebb információ a Sziget Fesztivál honlapján a www.sziget.hu oldalon olvasható.Sporthírek