LG KE800 – prémium csoki

LG KE800
LG KE800
A Black Label Series következő tagja az eredeti Chocolate-hoz képest erőteljes módosításon esett át, miközben megtartották a csokimobilokra jellemző stílust.

A Chocolate Platinum immár 2 megapixeles kamerával, QVGA felbontású TFT kijelzővel, microSD bővítőhellyel és FM rádióval indul hadba a divatmobilok piacán. Hogy ez mire lesz elég? Kiderül alábbi tesztünkből.

Külső megjelenés

Le kell szögeznünk, hogy a mágneses zárral ellátott díszdoboz szemrevételezésekor, majd a kicsomagolási procedúra során is egyre erősödött bennünk az érzés, hogy a KE800 valóban egy minőségi, prémium kategóriás mobiltelefon. A csomagolás szemet gyönyörködtetően ízlésesre sikerült, és mindent nagyon aprólékosan lefóliáztak, ügyelve arra, hogy a készüléket nehogy valami sérülés érje, mielőtt a boldog tulajdonos kézbe vehetné.

A koreai mérnökök igyekeztek minél többet meghagyni az eredeti Chocolate karakterisztikájából; az újratervezés során a KE800 vastagsága 2 mm-t csökkent, míg a 95 gramm csak 10 grammos súlynövekedést jelent, ami még mindig nem mondható vészesnek.

Az érintésérzékeny navigációs kezelőfelület nagyjából megegyezik az elődmodellével, viszont a KE800 esetében sikerült valamelyest tökéletesíteni rajta, mert sokkal könnyebb a kezelése (gyorsabb reakcióidő, kevesebb félreütés) és a háttérvilágítás is erőteljesebbre sikerült.

Kijelző, menürendszer

A KE800 Chocolate 2 colos képátlójú, 240×320 pixeles kijelzője előrelépés a korábbi 176×220 pixel felbontású modellekhez képest. A 262 ezer színárnyalat továbbra is magáért beszél és a megjelenítő napfényben jól olvasható.

Szervezőfunkciók

A naptár nélkülöz minden sallangot, ráadásul nagyon könnyű a használata. A havi nézet mellett maximum 80 karakteres kis bejegyzéseket írhatunk a dátum, a pontos időpont és az ismétlés rendszerességének (egyszeri, napi, heti, havi, éves) megadásával, melyhez riasztás is kérhető. A bejegyzéseket külön is listázhatjuk a bejegyzés időpontjai alapján. Az ébresztő beállításához sem kell észlénynek lenni, csupán egy időpontot, az ébresztés rendszerességét (egyszeri, hétfő-péntek, hétfő-szombat, minden nap, stb.) és a hanghatást kell megadni.

Multimédia

A multimédia manapság igen nagy hangsúllyal esik a latba telefon vásárlásánál, ezért a gyártók is igyekeznek erre fokozottan odafigyelni. Nos, az LG nagyrész jól oldotta meg ezt a kérdéskört. A multimédiás alkalmazások mappa a következőket tartalmazza: kamera, videókamera, MP3 lejátszó, rádió és hangrögzítő.

Adatkommunikáció, böngészés

Meg kell hagyni, az LG nem vette félvállról az adatkommunikációt sem, mivel a háromsávos koreai újdonság GPRS és EDGE hálózatokon is működőképes, ezen felül USB kábel segítségével, mindenféle telepítő CD és miegymás nélkül, külső meghajtóként is csatlakoztatható PC-hez.

Konklúzió

Úgy tűnik, hogy az LG-nél odafigyelnek a vásárlók visszajelzéseire, mert az eredeti Chocolate legnagyobb hibáit többnyire sikerült helyrehozni a Chocolate Premium modell piacra dobásával. Hatalmas pirospont jár a névjegyzék újragondolásáért, viszont a fejünket csóváljuk az elavult böngésző miatt, amely egyáltalán nem méltó egy ilyen presztízsű mobiltelefonhoz.

A mobilport.hu cikke. A készülékről részletesebben ittolvashat.

Címkék: , ,