Álfideszes kopogtatócédula-gyûjtõk miatt tett feljelentést a pécsi Fidesz

Pécsett is a választópolgárokat megtévesztve, országosan szervezett akció keretében illetéktelenek a Fidesz nevében gyûjtenek ajánlószelvényeket – közölte a Független Hírügynökséggel Révész Mária, a Fidesz pécsi elnöke. A szervezet feljelentést tett a rendõrségen.

Állampolgári bejelentések tucatjait kaptuk az elmúlt napokban, hogy magukat a Fidesz önkénteseinek kiadó illetéktelen személyek gyûjtenek kopogtatócédulát a Fidesz nevében – mondta el Révész Mária.

A legutóbbi bejelentés szerint egy asszonyhoz egy ismeretlen csöngetett be, aki a Fidesz nevében kérte az ajánlószelvényt. Az illetõ hangsúlyozta, hogy azt nem kell kitölteni, nem kell feltüntetni a párt nevét sem, elég, ha csak aláírja az üres cédulát. Néhány órával késõbb a Fidesz önkéntes segítõi keresték fel az asszonyt – õk azonban már fényképes igazolványt és hiteles, aláírt megbízólevelet mutattak fel. Az asszony ezután tett bejelentést, mert rájött, hogy becsapták.

Révész Mária hozzátette: az illetéktelen gyûjtõt sikerült beazonosítani, és kiderült, hogy az illetéktelen kopogtatócédula-gyûjtõ a Jobbik jelöltje számára akarta felhasználni az üres, kitöltetlen – de aláírt – ajánlószelvényt.