Lezuhant két horvát vadászgép

Horvát MIG-21-es vadászgép
Horvát MIG-21-es vadászgép
Gyakorlatozás közben lezuhant a horvát légierő kettő MIG-21-es típusú vadászgépe csütörtökön, de az időben katapultáló pilóták túlélték az esetet – közölte a horvát védelmi minisztérium.

A horvát médiában megjelent hírek szerint egy, a baleset helyéhez közeli földön dolgozó nőt műteni kellett, miután megsebesítette egy repülő tárgy, feltehetően az egyik gép egy darabja.

A horvát védelmi minisztérium közlése szerint a két gép Zágrábtól száz kilométerre, délnyugatra szenvedett balesetet. A két pilótának időben sikerült katapultálnia, és kisebb sérülésekkel megúszták a zuhanást. A pilótákat egy zágrábi kórházba szállították, ahonnan várhatóan már holnap hazaengedik őket.

A horvát sajtóban megjelent hírek szerint a két MIG-21-es a levegőben összeütközött, de a védelmi minisztérium ezt nem erősítette meg. A védelmi miniszter csak annyit mondott, hogy még túl korai lenne spekulációkba bocsátkozni, és közölte, hogy nyomozást indítottak az okok kiderítésére.

A horvát nemzeti rádió közlése szerint feltehetően a lezuhant gépekről levált tárgy talált el egy nőt, aki a baleset helyének közelében lévő földön dolgozott. A nőt egy helyi kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Állapotáról nem közöltek információkat.

A horvát védelmi minisztérium közlése szerint a légierőnek a mostani zuhanások után hat MIG-21-ese maradt, hogy megvédje az ország légterét.
– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés


hirdet�s