Lezuhant egy vitorlázórepülő, ketten megsérültek

Budapest, 2013. május 20. Rendőrök helyszínelnek egy R-26S Góbé típusú kiképző vitorlázó repülőgép mellett, amely a felszállást követően visszazuhant és a földhöz csapódott Budapesten, a hármashatárhegyi repülőtéren 2013. május 20-án. A balesetben az oktató és a növendék is megsérült. A vitorlázórepülő felszállását azért kellett megszakítani, mert a csörlőkötél alatt éppen egy kiránduló ember járt, így el akarták kerülni esetleges sérülését.
Budapest, 2013. május 20. Rendőrök helyszínelnek egy R-26S Góbé típusú kiképző vitorlázó repülőgép mellett, amely a felszállást követően visszazuhant és a földhöz csapódott Budapesten, a hármashatárhegyi repülőtéren 2013. május 20-án. A balesetben az oktató és a növendék is megsérült. A vitorlázórepülő felszállását azért kellett megszakítani, mert a csörlőkötél alatt éppen egy kiránduló ember járt, így el akarták kerülni esetleges sérülését. - © MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest, 2013. május 20., hétfő (MTI) – Megszakított felszállást követően visszazuhant és a földhöz csapódott egy oktató vitorlázó repülőgép Budapesten, a hármashatárhegyi repülőtéren hétfő délután, a balesetben az oktató és a növendék is megsérült – tájékoztatta a repülőklub elnöke az MTI-t.

Gavronek Ferenc a baleset részleteit ismertetve azt mondta: azért kellett megszakítani a vitorlázógép felszállását, mert a csörlőkötél alatt éppen egy kiránduló ember járt, így el akarták kerülni esetleges sérülését. Mivel a nagy sebességgel sodródó vontatókötél hirtelen megállt, a gép, amely még alacsonyan volt a levegőben, visszaesett és a hátsó ülésen ülő oktató súlyosan, a növendék pedig könnyebben megsérült – tette hozzá.

A mentők mindkét embert kórházba szállították.

A baleset egy R–26S Góbé típusú, kétüléses, kétkormányos, fémépítésű kiképző vitorlázógéppel történt.

A rendőrség és a légügyi hatóság emberi vizsgálják a baleset körülményeit.

– MTI –