Lezuhant egy repülőgép Kubában, 100-nál több halott

Akt.:
Lezuhant egy repülőgép Kubában, 100-nál több halott
Lezuhant egy repülőgép Kubában, 100-nál több halott - © Fotó: AFP
Kuba – Lezuhant pénteken 104 utassal és kilencfős legénységgel a fedélzetén egy Boeing 737 utasszállító repülőgép a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától délre.

Három sérültet kritikus állapotban szállítottak kórházba, a Spiegel a kubai állami médiára hivatkozva azt írta, hogy a többiek nem élték túl a balesetet.

Egyes lapok arról írtak, hogy a fedélzeten 104 utas volt és 9 fős személyzet, míg a kubai kommunista párt lapja, a Granma szerint összesen 105-en tartózkodtak a repülőn, a legfiatalabb utas még 2 éves sem volt.

Sajtóinformációk szerint a tragédia felszállás után következett be, szemtanúk „egy óriási tűzlabdát” és füstöt láttak a helyszínen.

kuba1Fotó: AFP

Repülőtéri források szerint a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság által bérelt, de a mexikói Damojh légitársaság egyik Boeing 737-es utasszállító repülőgépéről van szó, amely a kelet-kubai Holguín városába tartott.

Az AP amerikai hírügynökség a kubai állami televízióra hivatkozva beszámolt arról, hogy a repülőgép a közeli Santiago de las Vegas környékén zuhant le. Az EFE spanyol hírügynökség azt jelentette, hogy a repülőtér környékén vastag füstoszlop látható, a helyszínre számos tűzoltó, rendőri és egészségügyi egység érkezett.

Forrás: 24.hu, hirado.hu