Lezuhant egy repülőgép Indiában – legalább nyolc túlélőt mentettek ki a roncsból

Lezuhant egy repülőgép Indiában – legalább nyolc túlélőt mentettek ki a roncsból
Legalább nyolc ember túlélte a szombati indiai repülőgép-szerencsétlenséget – közölték a gépet üzemeltető indiai légitársaságtól.

A Boeing 737-es típusú gép fedélzetén 166 ember volt, leszállás közben túlcsúszott a kifutópályán, áttörte a védőkorlátot és kigyulladt. A baleset pontos okai egyelőre ismeretlenek.

A mentőalakulatoknak legalább nyolc embert sikerült kimenteniük a kigyulladt gépből, őket Mangalore város kórházaiban kezelik – közölte az Air India egyik igazgatója egy Mumbaiban tartott sajtótájékoztatón. Anup Srivastava elmondta, hogy a gépen 160 utas és hatfős személyzet volt, a halottak pontos számát még nem tudni.

A Dubaiból indult gép helyi idő szerint szombat reggel fél hét órakor zuhant le Mangalore repülőterén. Az eddigi beszámolók szerint a gép túlcsúszott a leszállópályán, majd kigyulladt, miután áttört egy védőfalat. A gép egy erdős területen állt meg egy völgyben, amelyet csak nehezen tudtak megközelíteni a mentőalakulatok. A szerencsétlenség idején esett az eső.

A baleset pontos okait egyelőre nem tudni. A repülőtér egy meredek lejtőkkel határolt dombtetőn helyezkedik el, és a nehezebben megközelíthető repterek között tartják számon. A légikikötőt ideiglenesen lezárták a forgalom elől.