Lezuhant egy repülőgép Indiában – 159 halott

Lezuhant egy repülőgép Indiában – 159 halott
A legfrissebb adatok szerint 159 halottja van a szombati indiai repülőgép-szerencsétlenségnek – közölték indiai tisztségviselők.

A Dubaiból indult indiai utasszállító fedélzetén 166 ember volt. A gép leszállás közben túlcsúszott a kifutópályán, áttörte a védőkorlátot és kigyulladt. A baleset pontos okai továbbra is ismeretlenek.

A mentőalakulatoknak legalább nyolc embert sikerült kimenteniük a kigyulladt gépből, őket Mangalore város kórházaiba vitték – közölte az Air India egyik igazgatója korábban egy Mumbaiban tartott sajtótájékoztatón. Később egy helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az egyik sérült, egy hétéves fiú a kórházban belehalt sérüléseibe. Az utaslista szerint 160 utas és hatfős személyzet volt a gépen.

Az eddigi jelentések szerint az Air India Express nevű indiai légitársaság Boeing 737-800-as típusú gépe leszálláskor túlcsúszott a kifutópályán, és egy erdővel borított völgybe csapódott. A gép több darabra tört és kigyulladt.

A repülőtér egy meredek lejtőkkel határolt dombtetőn helyezkedik el, és a nehezebben megközelíthető légikikötők között tartják számon. A baleset idején esett az eső, de az indiai polgári légiközlekedési hatóság vezetője szerint a látási viszonyok megfelelőek voltak. A pilóták nem adtak le vészjelzést, amely műszaki hibára utalt volna – tette hozzá.

A baleset pontos okait egyelőre nem tudni. A Boeing amerikai repülőgépgyártó már jelezte: szakértőket küldenek Indiába, hogy segítsenek a vizsgálatban.