Lezuhant egy kisrepülőgép Szlovákiában, kétfős személyzete meghalt

Pozsony, 2012. máj 6., vasárnap (MTI) – Ketten meghaltak, mikor lezuhant egy kisrepülőgép a szlovákiai Lisková település közelében lévő repülőtéren vasárnap dél körül – adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség vasárnap.

Jana Balogová, a zsolnai kerületi rendőrkapitányság szóvivője szerint a kisrepülőgép fedélzetén annak lezuhanásakor egy lengyel házaspár tartózkodott, a szerencsétlenségben mindketten életüket vesztették. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, a helyszínen tartózkodó szemtanúk csak annyit mondtak el, hogy a repülőgép már leszálló manővereket végzett, amikor egyszer csak ismeretlen okból lezuhant és égni kezdett.

Marián Turan a rózsahegyi (Ruzomberok) járásban lévő Lisková repülőtéren működő Aeroklub igazgatója a TASR-nek elmondta: a szerencsétlenül járt lengyelek saját repülőgépükkel az egyéni repülőforgalom keretében próbáltak landolni a repülőtéren. Véleménye szerint turistákról volt szó, akik a közeli Besenovában lévő fürdőbe igyekeztek.

– MTI –