Lezuhant egy kisrepülő Bugacpusztaházán

Kisrepülő - illusztráció
Kisrepülő - illusztráció
Bugacpusztaháza – Két ember meghalt, amikor lezuhant egy kisrepülőgép csütörtökön késő este a Bács-kiskun megyei Bugacpusztaházán.

A 46 éves pilóta és 32 éves utasa vesztette életét a csütörtök esti repülőbalesetben a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztaháza melletti erdőben. A rendőrök péntek reggel még a helyszínen vizsgálódnak. Az ultrakönnyű kisrepülővel eredetileg egy rövid körre indult volna a két férfi. Még nem tudni, mitől zuhant le a gép.

A pilóta egyik barátja Fülöpszállásról csütörtök este háromnegyed kilenckor értesítette a rendőröket, hogy a matkói felszállópályáról elstartolt gép nem tért vissza időben – mondta a Független Hírügynökségnek Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Nem sokkal ezután a bugacpusztaházai erdész a helyi körzeti megbízottnak jelentette, hogy a közelben egy kisgépet látott a közeli erdős-bozótos terület felé zuhanni. Ezután kezdték a tűzoltók, rendőrök, polgárőrök – összesen 110 ember – keresni a gépet. Később a roncsnál megtalálták a 46 éves tázlári pilóta és harminckét éves utasának holttestét. Az utas Hollandiában élt, de magyar állampolgár volt – tette hozzá a szóvivő.

A baleset helyszínét a tűzoltók segítségével kezdték el átkutatni a szerencsétlenség után a rendőrök és a polgárőrök. A sötét miatt azonban a Honvédség segítségét kellett kérni a keresőknek. A roncsokat és a két holttestet végül egy katonai kutató-mentő helikopterrel találták meg – mondta korábban a Független Hírügynökségnek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor elmondta azt is, hogy idén eddig hat repülőgép-balesetnél kellett közreműködniük itthon a tűzoltóknak. 2006-ban Magyarországon összesen tizenhárom légibaleset történt: januárban Hejcénél egy szlovák katonai gép zuhant le, negyvenkét katona vesztette életét.