Lezuhant egy kisrepülő Angliában – négy halott lehet

Valószínűleg négy ember életét vesztette vasárnap Nagy-Britanniában, amikor röviddel a felszállás után lezuhant egy Franciaországba tartó egymotoros kisrepülőgép. A rendőrséget dél körül riasztották a repülőhöz, amely Anglia déli partjánál, Shanklinban járt szerencsétlenül. Richard Steele, a repülőtér szóvivője elmondta, hogy a gép röviddel a felszállás után zuhant le, mintegy másfél kilométerre a repülőtértől. A repülő csupán harminc méter magasra emelkedett, de Steele nem látta magát a becsapódást.

Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy hány ember volt a Franciaországba indult négyüléses gép fedélzetén. A repülőteret üzemelő cég munkatársa, és a helyi tűzoltóság szóvivője is azt nyilatkozta, hogy négyen voltak a gépen, amikor lezuhant.

A rendőrség, a mentők és a tűzoltók hamar megérkeztek a lezuhant géphez, ami a földetérés után kigyulladt. A Hapshire-i rendőrség szóvivője szerint senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Az eset azután történt, hogy szombaton Cumbriában, Anglia északnyugati részén megtalálták egy helikopter roncsait. A rendőrség szerint négy ember vesztette életét, köztük egy apa a fiával, amikor fácánvadászatra utaztak délnyugat Skóciába.