LEZUHANT EGY KISREPÜLŐ – katonai helikopter talált rá a roncsra

Két ember meghalt, amikor lezuhant egy kisrepülőgép csütörtökön késő este a Bács-kiskun megyei Bugacpusztán. A gép egy szemtanú szerint negyed kilenckor zuhant le, három és fél órás kutatás után végül egy katonai helikopter segítségével találták meg a roncsokat a tűzoltók.

Az ultrakönnyű kisrepülő, fedélzetén a pilótával és egy utassal este nyolc órakor Jakabpusztáról szállt fel. A pilóta állítólag csak egy rövid kört szeretett volna tenni, azonban egy szemtanú nem sokkal később, negyed kilenckor látta lezuhanni a gépet.

Bugacpusztáról egy erdész jelentette, hogy a borókás, erdős területen látta lezuhanni a kisgépet – mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A környéken öt tűzoltóegység huszonhat tűzoltóval és egy felderítő kocsi kezdte meg a keresést. A sötétben körülbelül 20-30 négyzetkilométeres, elhagyatott területet kellett átvizsgálni. Mivel a repülőt a sötétben nem találták meg, ezért a Honvédség segítségét kérték.

Az eltűnt repülőt ezután már egy katonai kutató-mentő helikopter is kereste. A helikopter a magasból reflektorral világított, így találták meg a földi egységek egy erdős részen, 23.50-kor a gépet. Dobson Tibor elmondta, hogy a roncsnál megtalálták a pilóta és az utas holttestét. A légibaleset pontos körülményei egyelőre tisztázásra várnak.