Lezuhant egy izraeli vadászgép – a két pilóta meghalt

Az izraeli keresőalakulatoknak csütörtökön sikerült megtalálniuk annak a két vadászpilótának a holttestét, akiknek gépe szerda este zuhant le az ország déli részén – jelentette az izraeli sajtó.

A két férfi gyakorlórepülést tartotta, amikor egy hegynek csapódtak. Az első vizsgálatok szerint pilótahiba okozhatta a zuhanást.

Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint az izraeli fegyveres erők rabbinátusa találta meg a két pilóta maradványait, akik a zuhanáskor azonnal meghaltak. Az izraeli hadsereg egyelőre még nem erősítette meg, hogy megtalálták a holttesteket, de közölték, hogy a fekete dobozok megvannak.

A szerda este történt balesetben egy amerikai gyártású F-16I típusú gép volt, amelyet külön az izraeli légierő számára készítettek, és állítólag hatótávolsága képessé teszi arra, hogy Iránt is elérjék vele. Ez volt az első alkalom, hogy ez a géptípus lezuhant. Az izraeli légierő ideiglenesen kivonta a forgalomból a vadászgépeket.

Az első vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a zuhanást pilótahiba okozhatta – közölte az izraeli hadsereg rádiója.További hírek a Nagyvilág kategóriából