Lezuhant egy haiti mentésben résztvevõ helikopter

Akt.:
Helyi idõ szerint csütörtök este lezuhant a Dominikai Köztársaságban egy Haitibõl érkezõ helikopter. A fedélzeten az eddigi jelentések szerint ketten utaztak. A pilóta és a másodpilóta is életét vesztette a szerencsétlenségben.

A lezuhant helikopter Haiti fõvárosából, Port-au-Prince-bõl a Dominikai Köztársaság fõvárosába, Santo Domingóba. A gép útközben zuhant le ismeretlen okok miatt. A Polgári Repülési Intézet szóvivõje azt mondta: az amerikai gyártmányú R44-es helikopter a haiti mentésben vett részt. A pilóták pedig semmilyen nehézséget vagy gondot nem jeleztek útközben az irányítótoronynak.

Haitit januárban rázta meg pusztító földrengés. A legújabb hivatalos adatok szerint 212 ezer fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. A becslések szerint több mint 300 ezren sérültek meg a rengésekben, és legkevesebb 1 millióan maradtak otthon nélkül. Szakértõk arra is emlékeztettek, hogy még a katasztrófa elõtt is sokan, a becslések szerint egymillióan éltek az utcán. Így most a fedél nélküliek száma már meghaladja a kétmilliót.

A haiti hatóságok azt is bejelentették, hogy a földrengéskor a börtönökbõl megszökött 4000 rab közül eddig 100-at sikerült elfogniuk. Arra kérték az embereket, hogyha szökött rabbal találkoznak azonnal értesítsék a hatóságokat. A szökevények köszött gyilkosok és erõszaktevõk is vannak.