Lezuhant a sárkányrepülő Parasznya határában

Lezuhant a sárkányrepülő Parasznya határában
Lezuhant a sárkányrepülő Parasznya határában - © Fotó: police.hu
Kazincbarcika, Miskolc, Parasznya – Parasznya határában villanyvezetéknek ütközött, majd földbe csapódott egy légi jármű. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.

Légi közlekedés veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, mert Parasznya légterében 2015. április 26-án 16 óra 25 perckor egy motoros sárkányrepülőgép, fedélzetén két fővel eddig tisztázatlan körülmények között elektromos távvezetéknek ütközött, majd lezuhant.

A balesetben a légi járművet vezető 48 éves budapesti férfi súlyos, míg 46 éves szirmabesenyői női utasa könnyű sérüléseket szenvedett, akiket a mentőszolgálat munkatársai további ellátásra kórházba szállítottak.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a légi közlekedési baleset körülményeit.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –


Büntetőeljárást indított a rendőrség a parasznyai légi baleset ügyében

Miskolc, 2015. április 27., hétfő (MTI) – Büntetőeljárást indított a rendőrség a légi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt a Parasznya térségében vasárnap történt baleset ügyében – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel. tovább »

Sárkányrepülő-baleset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Miskolc, 2015. április 26., vasárnap (MTI) – Villanyvezetéknek ütközött és lezuhant egy motoros sárkányrepülő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Parasznya külterületén vasárnap délután – közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. A területileg illetékes áramszolgáltató tájékoztatása szerint a baleset miatt egy ideig kétezernél több fogyasztónál nem volt áram. tovább »