Lezúduló hó rongált meg két kocsit a fõvárosban

Két parkoló autónak is behorpadt a teteje és betört az ablaka a fõvárosban, miután hó zuhant rájuk egy bérház tetejérõl – értesült a Független Hírügynökség. Az eset péntek délután történt a II. kerületi Török utcában. A kocsik egy ház mellett parkoltak, amelynek tetejérõl hirtelen nagy mennyiségû hó zúdult le, és betemette a kocsikat. Úgy tudni, a hózuhatag veszélyeztet egy másik ott parkoló jármûvet is, azonban a tulajdonost egyelõre nem találják.

Az AEGON Magyarország Zrt. pénteki közleménye szerint az elmúlt idõszak idõjárása miatt megszaporodtak az épületek tetejérõl lecsúszó hó, leszakadó jégcsapok által okozott károkozásból származó kárbejelentések. Ilyenkor vizsgálják annak felelõsségét, hogy az érintett megtett-e mindent azért, hogy a kár ne következhessen be. Például, ha az épület tetejérõl lezúduló hótömeg vagy jégcsap miatt valaki megsérül, vagy az ott parkoló autóban kár keletkezik, akkor megvizsgálják a társasház felelõsségét is, vagyis, hogy mindent megtettek-e a veszély elhárítása érdekében. Az AEGON Magyarország biztosítóhoz eddig 100 darab kárbejelentés érkezett, elsõsorban gépjármûben keletkeztek károk miatt. Az átlagos kárérték 200 ezer forint.

A Generali-Providencia Biztosító Zrt.-hez február elsejétõl mostanáig összesen körülbelül 40 hónyomás kárt jelentettek be az ügyfelek. Ezekbõl egyik sem volt nagy összegû, az összes kárra 3,5-4 millió forint volt a becsült a ráfordítás. Ezen kívül körülbelül 100 viharkár és néhány jégkár bejelentés is érkezett hozzájuk az elmúlt tíz napban.