Lezárult a vizsgálat a fertőrákosi gyermekhalál ügyében

Az egyik anyuka figyelmetlensége okozta nyáron egy négy éves kislány vízbefulladását Fertőrákoson – ezt állapította meg a most lezárult nyomozás. A rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.

Fertőrákos üdülőövezetében július 15-én történt a tragédia. Egy négy éves kislány a kerti medencébe fulladt. A nyomozás szerint aznap többen, gyerekek és felnőttek egyaránt fürdőztek a 1,5 méter mély medencében. Az egyik gyermek anyja figyelmetlen volt, és amíg a kislány anyja kikísérte a vendégét a házból, a nő anélkül szállt ki gyermekeivel a vízből, hogy visszazárta volna a medencét körülvevő kerítés reteszét. Így tudott a kislány a vízhez menni, ahol feltehetően megcsúszott és a vízbe esett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr- főkapitányság sajtószóvivője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya, gondatlanságból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomozott. Az ügyet vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.