Lezárult a tőkeemelés az E-Star Nyrt.-ben

Budapest, 2011. június 16., csütörtök (MTI) – Sikeresen lezárult az E-Star Alternatív Nyrt. zártkörű tőkeemelése, amelynek eredményeképpen újabb nemzetközi pénzügyi befektetők kerültek az E-Star tulajdonosai közé – tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

A tranzakció révén közvetve részvényeinek maximum 10 százaléka kerül nemzetközi befektetők tulajdonába, és mintegy 2,4 milliárd forint friss, likvid tőkét vonnak be a társaságba, amelyet az E-Star elsődlegesen a nemzetközi terjeszkedése finanszírozására fordít.

A közlemény szerint az E-Star -ban már tulajdonos Utilico Emerging Markets Limited a tőkeemelés során tovább növelte részesedését a társaságban.

A tranzakcióval az Impax Asset Management Ltd., a környezetgazdálkodási ágazat egyik – az alternatív energiára, víz- és hulladékgazdálkodásra specializálódott – befektetője szintén a társaság 1 százalék feletti részvényesévé vált.

“Olyan kiemelt iparági befektetők váltak a társaság tulajdonosává, akik a vállalat eddigi eredményeit, fejlődési, terjeszkedési irányát megvizsgálva hosszú távra szavaztak bizalmat az E-Starnak és akik további nemzetközi pénzügyi befektetőket vonzanak majd a társaság tulajdonosi körébe” – idézték a közleményben Kassai Ákost, az E-Star vezérigazgatóját.