Nagyvilág

2013.06.03. 14:39

Árvíz - Több mint száz utat zártak le Ausztriában

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti: Bécs, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Több mint száz közúton voltak hétfőn útlezárások Ausztriában az árvíz miatt az osztrák autóklubok közlése szerint, de az autópályák mindenütt járhatók maradtak.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Bécs, 2013. június 3., hétfő (MTI) - Több mint száz közúton voltak hétfőn útlezárások Ausztriában az árvíz miatt az osztrák autóklubok közlése szerint, de az autópályák mindenütt járhatók maradtak.

Alsó- és Felső-Ausztriában, Salzburg, Tirol és Vorarlberg tartományokban egyaránt sok helyen akadályozták a közlekedést áradások, vízátfolyások és földcsuszamlások - közölte az ÖAMTC és az ARBÖ. Az autópályákról nem jelentettek lezárt szakaszokat. A vasúti közlekedés ezzel szemben hétfőn is több helyen szünetelt.

Hétfőn délben a Duna teljes ausztriai szakaszán leállították a hajóforgalmat a folyó áradása miatt - közölte az APA osztrák hírügynökség.

Lezárták az autóforgalom elől Felső-Ausztriában a Duna bal partján a B3-as főútvonalat Melk és Krems között, valamint a Duna jobb partján a B33-as főutat Melk és Mautern között.

Továbbra is nehezen volt elérhető hétfőn Salzburg tartományban a Pinzgau vidék, ahol az előző nap átmenetileg több települést teljesen elzártak a külvilágtól az áradások és a földcsuszamlások.

Útlezárások voltak Ausztria nyugati csücskében, Vorarlbergben is hétfőn, noha ott az árvízi helyzet már enyhült a hét végihez képest. Hasonló volt a helyzet Tirolban is, ahol a Németországgal határos részen, Kufstein és Kitzbühel vidékén több út járhatatlan maradt. A Tirolt Salzburggal Németországon át összekötő autópálya-szakaszt a vasárnapi lezárás után újra megnyitották.

Jelentős fennakadások voltak a vasúti közlekedésben is. A Bécs és Salzburg közötti fő vasútvonal újra járhatóvá vált, de a szerelvények több szakaszon csökkentett sebességgel közlekedtek. Salzburg és Innsbruck között továbbra sem jártak a vonatok.

Míg a nyugati országrészben, Vorarlbergtől Salzburgig hétfőn már apadtak a folyók, a keleti országrészben a Duna és az Inn tetőzését keddre várják Ausztriában. Hétfőn a hadsereget is bevonták az árvízi védekezésbe, négyszáz katonával és 24 helikopterrel. További kétezer katonát készültségbe helyeztek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!