Lezárult a BalaTone Fesztivál reklámfilmversenye – 25-en nyertek ingyen belépőt

Összesen 25-en nyertek VIP bérletet a csütörtökön kezdődő Zánkai BalaTone Fesztiválra, azok közül, akik beküldték fél perces alkotásaikat a rendezvény reklámfilm-versenyére. Az előzetes elvárásoknál sokkal több pályamű érkezett, másfél hét alatt félszáz mozgókép készült el – tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget Tamás Dorka, a rendezvény sajtófőnöke.

A Zánkai BalaTone Fesztivál szervezői július 18-ig várták azokat a 25 másodperces kreatív reklámfilmeket, amelyeknek ötletes formában tartalmazniuk kellett a fesztivál legfontosabb tulajdonságait, úgymint a víz, a napsütés, a jó zene, és természetesen egy kis józan őrültség.

A beküldött spotok közül nem mind felelt meg a pályázati kiírásnak, közölte szerkesztőségünkkel Tamás Dorka. Minden egyes elfogadott videó beküldőjét azonban VIP bérlettel jutalmazzák a szervezők, így összesen 25 pályázó vehet részt ingyen az egykori úttörővárosban megrendezett fesztiválon.

A csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó rendezvényen fellép majd a dán csapat, a Beatsteaks, a holland együttes, a Noisia & Teebee, a The Real McKenzies nevű amerikai formáció, a brit Killa Kela, az ukrán Vadim, valamint a Freeform Five és a Zion Train, szintén az Egyesült Királyságból. A hazai csapatok közül július végén Zánkára látogat a Quimby, a PASO, a Kiscsillag, a Kowalsky Meg A Vega, a Belga, a Tankcsapda és a Zagar is.

A fesztivál teljes programja a www.balatonefesztival.hu oldalon található.