Lezárták a Margit hidat – bombát emelnek ki a honvédségi tűzszerészek

Egy második világháborús, 250 kilogrammos bomba kiemelése miatt pontban délben lezárták a Margit hidat. A BKV járatai nem, vagy terelőútvonalon közlekednek. A rendőrség és a polgári védelem kiürítette a Bem rakpart 54-55. szám alatti lakóház egy lépcsőházát. A kiürítés idejére befogadó-állomást állítottak fel a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium épületében. A kiemelés ideje alatt, várhatóan délután 3-ig, lesz lezárva a forgalom elől a Margit híd és a rávezető utak, a Margitsziget Stadion felőli része, illetve a Bem rakpart érintett szakasza is.

A BKV fődiszpécsere a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a munkálatok ideje alatt – aminek a végét még nem tudni mikor lesz – a 4-6-os villamosok csak a dél-budai végállomások és az oktogon között közlekednek. A 17-es villamos csak a Margit körút és a Vörösvári út között jár, rövidített, illetve terelt útvonalon közlekednek a 206, 91, 191, 86 és 26-os buszok.

Nagy Katalin, a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljának sajtótisztje a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, hogy a tűzszerészek búvára 11 óra körül behatárolta a bomba pontos helyét, ami a Margit híd Budai hídfője alatt, a vízben van.

Kis-Guczi Péter, a katasztrófavédelem sajtóügyeletese szerint a polgári védelem 11 órára ürítette ki a közelben lévő lakóházat. A kiürítés egy lépcsőházban 32 embert érint, illetve az ott lévő irodákat. Mivel a polgári védelem hétfőn már tájékoztatta a lakókat a kiürítésről, így a a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium épületében lévő ideiglenes szállást senki nem vette egyelőre igénybe.