Lezárt ügyek: „Mi van kutya?”

Kazincbarcika, Miskolc – Befejezte a nyomozást a rendőrség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki Kazincbarcikán elvette, majd megtartotta nagy értékű mobiltelefonját a hasonló korú sértettnek.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 15 éves ormosbányai lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a kazincbarcikai sportpálya mellett, 2015. március 29-én 15 óra 30 perckor „mi van kutya?” megszólítás után eltulajdonította nagy értékű mobiltelefonját egy 13 éves kisfiúnak. A sértett többször visszakérte a kezéből kikapott eszközt, de próbálkozásai sikertelenek maradtak.

A bejelentést követően a rendőrök négy órán belül azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható ormosbányai fiatalkorút. A terhelt gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét.

Az ügyben indított nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –