Sport

2012.06.17. 12:33

Foci Eb 2012 - Mi lesz veled Olaszország?

Poznan - Prandelli szerint még van esély, Buffon az olasz gólokat hiányolta.

Poznan - Prandelli szerint még van esély, Buffon az olasz gólokat hiányolta.A C-csoport második körében a horvátokkal is döntetlent játszott az olasz válogatott, így ők is közel állnak az Európa-bajnokságból való kieséshez.

Nem elég pontosak

Olaszország az első 45 percben dominált és meg is szerezte a vezetést Horvátország ellen, a csütörtöki napon, Andrea Pirlo révén. Azonban a túl sok kihagyott helyzet később megbosszulta önmagát, hiszen Mario Mandzukic, a horvátok csatára egyenlíteni tudott a második játékrészben, és így 1-1-gyel ért véget a találkozó. Az olasz szövetségi kapitány, Cesare Prandelli szerint csapatának el kellett volna döntenie a találkozót, de a döntetlen ellenére válogatottja még mindig esélyes, hogy továbbjusson. „Nem szabad kiengedni ennyi kidolgozott helyzet után, mert az ellenfél bármikor visszavághat. El kellett volna döntenünk a párharcot. Matematikailag még mindig továbbjuthatunk, és ebben mindannyian bízunk a csapatnál” – formált véleményt csapata teljesítményéről Prandelli.

Gólok kellettek

Az olasz kapusa, Gianluigi Buffon szerint nem játszottak rosszul, csak ő is a gólokat hiányolta. „Szerintem jól játszottunk és meg volt az esélyünk a győzelemre. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki az első félidőben, de ezeket jobban ki kellett volna használnunk. Gólokat kellett volna lőnünk, de a horvátok kihasználták ezt a hibánkat és egalizálni tudtak. Ennek ellenére, bízom a továbbjutásban” – nyilatkozta a Juventus hálóőre.

Még nem nyertek

Érdekesség, hogy a két ország között a Szovjetunió felbomlása óta eddig hat mérkőzés volt, és az olaszok egyszer sem tudtak nyerni még a horvátok ellen. 1994-ben kezdődött ez a sorozat, amikor egy Eb-selejtező meccsen 2-1-es vereséget szenvedtek a kékmezesek Palermóban. Azon a bizonyos találkozón a horvátok jelenlegi szövetségi kapitánya, Slaven Bilic is játszott. 1994 óta, a hat meccsen három győzelem és három döntetlen a horvátok mérlege az olaszok ellen.

ÉKN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!