Helyi közélet

2011.12.15. 15:54

Új óvodarész Sajóvárkonyon

Ózd-Sajóvárkony -   Közel 150 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően új épületrészt kapott Ózd sajóvárkonyi városrészében a Tétény Vezér Úti Óvoda.

Ózd-Sajóvárkony -   Közel 150 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően új épületrészt kapott Ózd sajóvárkonyi városrészében a Tétény Vezér Úti Óvoda. Ezzel a beruházással a hátrányos helyzetű, többnyire roma származású gyerekek sokkal jobb körülmények között tölthetik a mindennapokat, és az eddig fennálló létszámgondokat is sikerült megoldani. Az átadó ünnepségen Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi ÁMK igazgatója, önkormányzati-képviselő hozzátette: ezen a területen töretlenül nagy a gyermekvállalási kedv, ami azt jelenti, hogy nagy szükség van a további óvodai férőhelyekre.

A négy csoport, valamint a tornaszoba felépítésével, a kiszolgáló és a logopédiai helységekkel a kor követelményeinek megfelelő létesítményt kapott az ózdi peremkerület. Az elmúlt hónapokban kizárólag ózdi vállalkozókkal épült meg az új szárny, amire szintén büszkék a helyiek. Az eddigi 70 fő helyett a későbbiekben már 150 várkonyi gyereket fogadhat az óvoda.

Nem lesz várólista

- Minden esztendőben növekszik a létszám - fogalmazott Juhászné Völcsek Mária intézményvezető. – Mostanra eljutottunk odáig, hogy már nem tudtuk fogadni a jelentkezőket, ezért mindenképpen időszerű volt a bővítés. Most már egyetlen gyereket sem kell várólistára helyezni, korszerű fejlett körülmények közé hozhatják a szülők hétköznapokon a csöppségeket. Alig négy hónap alatt valósult meg a gyakorlati kivitelezés, ezalatt mindenki jól viselte a többletfeladatokat, és a szülők is teljesítették a kéréseinket.

ÉM – ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában