Lezárt ügyek: Fővárosi piacon árulták a Miskolcon lopott GPS-eket

Miskolc – Bíróság elé állítást javasol a rendőrség azzal a két gyanúsítottal szemben, akik miután egy miskolci áruházból navigációs eszközöket loptak, később Budapesten értékesítettek azokat.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást H. Krisztina, 36 éves miskolci lakossal és társával, a sárospataki 35 éves L. Richárddal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. augusztus 16-án egy Miskolc, Szentpéteri kapui városrészben lévő áruházból hét darab navigációs készüléket tulajdonítottak el, csaknem félmillió forint értékben.

A terheltek a 2015. március 4-én, majd március 20-án történt gyanúsítotti kihallgatásuk során a nyomozóknak elmondták, hogy a lopott készülékeket egy budapesti piacon értékesítették.

A gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. március 23-án lezárta és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –