Helyi közélet

2011.12.29. 14:42

A tokaji borvidék a TOP 10-ben

Tokaj - Egy amerikai magazin a legvonzóbb borturisztikai célpontok között említi Tokaj Hegyalját.

Tokaj - Egy amerikai magazin a legvonzóbb borturisztikai célpontok között említi Tokaj Hegyalját.

A Wine Enthusiast magazin (USA) összeállította a világ TOP 10 borturisztikai desztinációinak listáját a 2012-es évre, amelyben a Tokaji Borvidék is szerepel. A december 27-én megjelent anyag teljes terjedelmében az alábbi címen olvasható: winemag.com/Wine-Enthusiast-Magazine/Web-2011/Tokaj.

„A Tokaji Borvidék bemutatásában több borászatot és szolgáltatót kiemelten bemutattak, nagy öröm, hogy nagyrészt egyesületünk tagjai. Bízunk benne, hogy a 2012-ben ide érkező vendégek nem fognak csalódni a szolgáltatásokban, s mind a szállás-, mind az éttermi kínálatban, mind az egyéb szolgáltatások terén a Tokaji Borhoz méltó, a nemzetközileg is elvárt magas színvonalon tudunk majd teljesíteni” – tette hozzá a hírhez Nagy Júlia, a Tokaj-Szerencs TDM szervezet menedzsere.

Fejlesztések kellenek

– Minden ilyen elismerés a tokaji borok hírnevét öregbíti – mondta lapunknak Marcinkó Ferenc, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. – Az a leghatékonyabb marketing eszköz, ha a borturizmusnak köszönhetően itt a borvidéken tudjuk bemutatni a borainkat a külföldi és a magyar turistáknak. A borvidéknek elengedhetetlenül fontos célja, hogy turisztikailag is vonzóvá tegye magát. Számos turisztikai fejlesztés valósult meg és indulhat el a közeljövőben, amely mind ezt a vonalat erősíti. Mindez azonban nem valósítható meg némi segítség nélkül. A borturizmusnak egyik fő eleme a dűlők bemutatása. Ahhoz, hogy ez is igazán vonzó legyen, az odavezető utakat is megfelelő állapotúvá kell tenni. Miután a termelők zömének erre nincs külön anyagi kerete, reméljük, pályázati források révén a jövőben ezt is lehetővé teszik majd a számukra.

ÉM


A lista

Champagne, France

Veneto, Italy

Santa Barbara, California

Central Otago, South Island, New Zealand

Napa Valley, California

Colchagua Valley, Chile

Tokaj-Hegyalja, Hungary

Mosel Valley, Germany

Priorat-Cambrils, Spain

Six Wine Retreats

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában