Lezárt ügyek: Elfogott álszolgáltatók Miskolcon

Akt.:
Miskolc – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfival szemben, akik Miskolcon egy, szolgáltató munkatársainak adták ki magukat, majd több sértettől is pénzt tulajdonítottak el.

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság T. László 38 éves és L. Gusztáv 23 éves helyi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított Miskolcon, a Hóvirág és a Szikla utcában 2014. május 6-án és 7-én több sértettnél is egy áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat, majd a házigazdák figyelmét elterelve készpénzt tulajdonítottak el tőlük.

Volt olyan érintett, akinek azonban gyanússá vált a két férfi, ezért felírta az általuk használt személygépkocsi főbb paramétereit, így a rendszámot is, majd bejelentést tett a rendőrségen.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei – a kapott adatok alapján – a Martin-kertvárosban 2014. május 7-én ellenőrzés alá vonták az érintett személygépkocsit a benne lévő utasokkal együtt. A nyomozók a rendőrkapitányságra előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –