Lezárt ügyek: drága szerelem Miskolcon

Bükkszentkereszt, Edelény, Miskolc – A rendőrök befejezték azzal a két nővel szemben a nyomozást, akik egy szerelmi „légyott” során csaknem fél millió forint készpénzt tulajdonítottak el egy bükkszentkereszti férfitől.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság két 17 éves – miskolci, illetve edelényi lakhellyel rendelkező – nő ellen.

A nyomozás adatai szerint 2014. július 3-án a kora délutáni órákban – a Miskolc, Búza téren történt – rövid ismerkedés után a sértett a két nőt a lakására vitte, ahol együttlétüket követően, az újdonsült barátnők távozása után észlelte, hogy csaknem fél millió forintja hiányzik.

A rendőrök a pórul járt férfi által tett feljelentést követő egy héten belül megállapították a tolvajok kilétét, akiket a Miskolci Rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A kihallgatás során a két fiatalkorú nő beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. szeptember 8-án befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészség részére.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –