Lezárt ügyek: Combon rúgta a jegyellenőrt Miskolcon

Miskolc – Vádemelési javaslattal fejezte be a rendőrség annak a bliccelő utasnak az ügyét, aki a miskolci villamos-végállomáson bántalmazta a vele szemben intézkedő jegyellenőrt, majd elmenekült a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 45 éves helyi férfival szemben.

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés szerint 2014. augusztus 31-én 17 óra 20 perckor, Miskolc Diósgyőri városrészében az 1-es jelzésű villamoson a közlekedési vállalat jegyellenőre intézkedésbe kezdett egy férfival, mert az érvényes menetjegy nélkül vett részt a tömegközlekedésben. A bliccelő utas előbb megtagadta személyi adatainak bemondását, majd combon rúgta az ellenőrt és a járműről leszállva elmenekült.

A közfeladatot ellátó személyre rátámadó férfit később a nyomozók azonosították, majd 2015. február 13-án gyanúsítottként hallgatták ki. V. Gábor 45 éves helyi lakos a rendőröknek beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és részletes, tényfeltáró vallomást tett.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –