Lezárt ügyek: Bíróság előtt felelhet a tiszaújvárosi garázda

Tiszaújváros – Vádemelést javasol a rendőrség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen előzetes szóváltást követően bántalmazott egy helyi 26 éves férfit.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 17 éves helyi fiatallal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. január 31-én 22 órát megelőzően egy tiszaújvárosi vendéglátóhelyen szóváltásba keveredett egy 23 éves sajószögedi és egy 26 éves helyi fiatalemberrel.

A vita hevében a terhelt az egyik férfit tettleg bántalmazta. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő személyt a rendőrök a bejelentéstől számított fél órán belül elfogták, majd a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

A beismerő vallomást tett garázda fiatallal szemben folytatott nyomozást a rendőrség 2015. március 18-án lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Miskolci Járási Ügyészségre.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –