Lezárt ügyek: Bíróság előtt a tetten ért kábeltolvajok

Akt.:
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Sátoraljaújhely – Lakossági bejelentés alapján sikerült tetten érni azokat a tolvajokat, akik három napon belül már bíróság előtt felelhettek tettükért.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére a napokban érkezett bejelentés szerint egy helyi telephelyen három férfi kábel kötegeket pakol egy autóba. Az információ helytállónak bizonyult, a járőrök a már indulni készülő autót megállították. A járműben ülő három férfi közül egyikük menekülni próbált, de néhány méteren belül a rendőrök elfogták. Az autó csomagtartójában nagy mennyiségű kábelkötegek voltak, amelyekről kiderült, hogy azokat a telephelyről tulajdonították el. A gyors rendőri intézkedés eredményeként a teljes lopási kárérték megtérült.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság dolog ellen erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétsége miatt indított eljárást a három férfival szemben. Az előállított elkövetők közül az egyiket szemben más ügy okán elfogató parancs alapján körözték.

A nyomozás két nap alatt eredményesen lezárult, így ketten lopás miatt harmadik társuk pedig bűnpártolás miatt gyorsított eljárás keretén belül állhatott bíróság elé. A taláros testület felfüggesztett és letöltendő szabadságvesztés büntetést szabott ki a terheltekkel szemben.

– A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –