Lezárt ügyek: bíróság elé állnak a kerékpártolvajok Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – A rendőrök befejezték azzal a két fiatalkorúval szemben a nyomozást, akik az egyik tiszaújvárosi társasház előtti kerékpártárolóból tulajdonítottak el egy kerékpárt.

Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás adatai szerint 2014. július 14-én 23 óra körüli időben két ismeretlen elkövető az egyik tiszaújvárosi társasház előtti kerékpártárolóból a házban lakó egyik férfi kerékpárját tulajdonította el úgy, hogy a lezárására szolgáló lakatot levágta.

A tolvajok pechjére a tulajdonos az ablakból észrevette a lopást és az elkövetők nyomába eredt, akik menekülés közben a kétkerekűt hátrahagyták, amit annak jogos birtokosa hazavitt.

A kerékpár tulajdonosa ekkor értesítette a rendőröket, akik azonnal megkezdték a két tettes felkutatását, akiket a bejelentéstől számított két órán belül elfogtak.

A rendőrök a 14 és 17 éves fiúkat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk során mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ügyben indított nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság 2014. szeptember 18-án befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészség részére.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –