Lezárt ügyek: bíróság elé állhat a tolvaj

Miskolc – A rendőrség egy magát a gázszolgáltató munkatársának kiadó férfivel szemben fejezte be a nyomozást, aki Miskolcon egy családi ház tulajdonosától tulajdonított el több százezer forintot.

Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság – akkor még ismeretlen – tettessel szemben. Az elkövető 2013. október 2-án 15 órakor Miskolc egyik családi házába ment be, ahol magát a gázszolgáltató munkatársának adta ki és túlfizetésre hivatkozva 21.000 forintot adott át a házigazdának. A pénzátadás „bizonylatolása” közben azonban a sértett figyelmét a tolvaj elterelte és a tulajdonos több százezer forintos megtakarítását eltulajdonította.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével a 41 éves L. Jenő sajószentpéteri lakos gyanúsítható, aki tettét beismerte.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. június 2-án befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészség részére.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –