Lezárt ügyek: „Adjál 500 forintot, vagy megöllek”

Miskolc, Ózd – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy fiatalkorú fiúval szemben, aki Ózdon, késsel a kezében pénzt követelt egy férfitól, majd rátámadt.

Rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 16 éves fiatalkorú helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Ózdon, a Csépányi úton 2014. szeptember 10-én 16 óra 45 perckor átugrott egy ingatlan kerítésén, majd a ház bejárati ajtaját berúgta és késsel a kezében az 53 éves tulajdonost megfenyegette, hogy ha nem ad neki ötszáz forintot, akkor megöli. A megfélemlített férfi nem adott pénzt, hanem közölte a támadóval, amennyiben nem távozik a házából, hívja a rendőrséget. A fiatalkorú gyanúsított zsákmány nélkül elhagyta a helyszínt.

A bejelentést követően a rendőrök másnap azonosították, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút. A bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság elrendelt.

Az ügyben indított nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett 2015. április 10-én lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészségnek.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –