Lezárják keddtől az M7-es elejét

Felújítási munkák miatt lezárják keddtől az M7-es autópálya kivezető szakaszát. A lezárásra a pálya burkolat felújítása miatt van szükség. Az autópálya felújítási munkái augusztus 21-től várhatóan szeptember 18-ig tartanak.

Az M7-est kedden a 12. és a 17. kilométerek között fogják lezárni, a fővárosból kifelé vezető oldalon – tudatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A felújítás a 2007-re előírt, legnagyobb forgalomeltereléssel járó beruházása. A felújítás összesen 270 millió forintba kerül. A munkát az erre kiírt közbeszerzési pályázaton elnyert cég végzi el.

A felújítás első, tíznapos szakaszában a jobb pályát teljesen lezárják. A forgalmat ekkor az M1-M7 közös szakaszának végpontjától az M1-esre terelik. A kocsik az M0-áson térhetnek vissza az M7-esre. A második szakasz szeptember 1-jén kezdődik. Ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya egyik sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják. Az M7-esre az autópálya 17-es kilométerénél lehet majd visszatérni.

Kicserélik a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatát is. Ennek jobb oldala is zárva lesz az M7-es elejének felújítása idején.