Lezárják a Kossuth tér jelentős részét a parlament alakuló ülése miatt

Lezárja a rendőrség pénteken a fővárosi Kossuth tér jelentős részét a parlament alakuló ülése miatt.

Napközben ugyanis hat rendezvényt jelentettek be az Országházhoz, ezeket a közelben fogják megtartani.


A Kossuth tér jelentős részét lezárják a rendőrök pénteken a parlament alakuló ülése miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint “népképviseleti szerv zavartalan működésének biztosítása” miatt van szükség a korlátozásra.

Az alakuló ülés idejére közben hat rendezvényt jelentettek már be pártok, civil szervezetek és magánszemélyek. Az egyeztetés még jelenleg is zajlik a rendőrökkel arról, hogy a megmozdulásokat hol tudják majd megtartani. Várhatóan a Kossuth tér közvetlen közelében.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az egyik demonstráció a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevéhez fűződik. Ők – mások mellett – Budaházy György kapcsán politikai amnesztiát követelnek. Közben “civilek a szélsőjobb ellen” elnevezéssel is demonstrációt tartanak majd feltehetően szintén a közelben, ám órákkal később.

Az ORFK közleménye szerint a rendőrök pénteken is fokozott figyelemmel gondoskodnak a jogsértő cselekmények esetleges elkövetőinek kiszűréséről és a jogsértőkkel szemben fel fognak lépni.
– Független Hírügynökség –