Levelet írt a KDNP hét biztosító társaságnak

Levelet írt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke annak a 7 biztosító társaságnak, amelyekkel a kormány tárgyal a biztosítási rendszer átalakításával kapcsolatban. Semjén Zsolt a csütörtökön elküldött levéllel kapcsolatban azt mondta “baráti gesztusnak szánta, meg akarja ugyanis óvni a társaságokat attól, hogy a társadalombiztosítás szétverésében részt vegyenek”.

A KDNP vezetője a levélben emlékezteti a biztosító társaságok vezetőit arra, hogy bojkottra szólították fel a magyar polgárokat mindazon társaságok ellen, amelyek részt vesznek a több-biztosítós modell kialakításában. Semjén Zsolt megerősítette, hogy a KDNP számára az egyetlen elfogadható megoldás a szolidaritás alapú biztosítás megtartása, ezért, ha a kormány megváltoztatja ezt a rendszert, akkor kormányra kerülésük esetén visszaállítják azt.

A KDNP elnöke szerint olyan horderejű döntést, amely a gyermekeinket és unokáinkat is érinti, csak a társadalom beleegyezésével hozhat a kormány, ezért kezdeményezett népszavazást a Fidesz és a KDNP a biztosítási piac liberalizálásáról.