Lévay Emlékprogram, összefogással

Miskolc – Négy miskolci intézet fogott össze annak érdekében, hogy felmérjék és közzétegyék mindazt, ami Lévay József személyéhez vagy munkássághoz kötődik, és Miskolcon fellelhető – a Miskolci Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár, a Herman Ottó Múzeum és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Lévay József Muzeális Könyvtára.

A Lévay József Centenáriumi Emlékprogram keretében az együttműködő intézmények egy közös adatbázist hoznak létre Lévay-adattár címmel. Az online felületen összegyűjtik, rendszerezik és publikálják a miskolci közgyűjteményekben fellelhető, Lévay Józseffel kapcsolatos dokumentumokat. Az emlékprogram első eseményeként megnyílt emlékkiállítás a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban év végéig, januártól március végéig a Szabó Lőrinc Könyvtárban látható.

Lévay József (Sajószentpéter, 1825. november 18. – Miskolc, 1918. július 4.) a helyi és országos közéletben is kiemelkedő szerepet vállaló politikus és irodalmi személyiség volt.

ÉM-SzK