Leváltották Kiss Csabát

Akt.:
Leváltották Kiss Csabát
Leváltották Kiss Csabát - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Bizalomvesztéssel indokolta a polgármester a miskolci színház igazgatójának azonnali felmentését.

Zárt ülésen, azonnali hatállyal mentette fel szerdán délután a miskolci közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, Kiss Csabát. A képviselő-testület rendkívüli ülését dr. Kriza Ákos polgármester hívta össze, a nyilvánosság kizárásával hozott döntés után a sajtót is ő tájékoztatta. Egyebek között azzal indokolta, a színházból érkezett jelzések alapján kellett meghozniuk a döntést. „A színház művészeti, szakmai tevékenysége nem összehangolt, a társulat részéről az ügyvezető felé olyan súlyos bizalomvesztés következett be, ami a fenntartó önkormányzat azonnali beavatkozását igényelte” – ez a mondat a kialakult helyzetről szóló városházi közleményben is szerepelt.

A színházigazgatói posztra pályázatot írnak ki. Annak lezártáig, legkésőbb 2016. március 31-ig Szabó Máté rendezőt bízták meg az ügyvezetői teendőkkel. Szabó Máté egyelőre nem kívánt nyilatkozni lapunknak. Dr. Kriza Ákos válaszolt az Észak-Magyarország kérdéseire.

A közvéleményt egyébként meglepte ez a fordulat, az egyik színházi szakmai társaságot megdöbbentette az előzmények nélkülinek vélt fejlemény. A miskolci színházat szakmai szempontból jó hírű intézménynek tartják.

ÉM-BA


Váltás a miskolci színház élén – Fontos és szükséges, de nincs benne öröm
Miskolc – „A társulat szenvedte el, hogy a szülők haragszanak egymásra”. tovább »

Felmentették a miskolci színház igazgatóját
Miskolc – Kiss Csabát felmentették. Új vezetőt keresnek. A miskolci színházat átmenetileg Szabó Máté rendező vezeti. tovább »

Közlemény – Felmentették a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetőjét
Miskolc – A politika ne csináljon színházat, de ha a színházi szakma azt mondja, hogy a helyzet megérett a változtatásra, akkor változtatni kell – Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közleménye. tovább »

Közlemény – Tiltakozik a Magyar Színházi Társaság Kiss Csaba tervezett menesztése miatt
Budapest – A Magyar Színházi Társaság megdöbbenéssel értesült arról, hogy Miskolc megyei Jogú Város közgyűlése a mai napon felmenteni készül Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. tovább »

Rendkívüli közgyűlés – Váltás a miskolci színház élén
Miskolc – Visszahívták igazgatói tisztéről Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház direktorát a miskolci közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. tovább »

hirdetés


hirdet�s